miercuri, 18 august 2010

DE CE AS SUSTINE UN GUVERN IN EXIL?

     Poate ca termenul "exil"pare depasit chiar fortat in conditiile in care suntem in U.E.deocamdata doar pe hartie,deocamdata pe ultimul loc.Dar ca tot vorbesc de U.E.ma tot uit in ultima vreme la profesionistii nostri care cuceresc rand pe rand mai toate statele europene asta dovedind faptul ca scoala romaneasca nu scoate numai tampiti(mai nea'Basarica,da'tu ai studiat cumva la Cambridge si nu stim noi?).Muncitori calificati,ingineri,informaticieni,doctori...cu totii emigreaza din aceasta mlastina populata de diverse nevertebrate(gen lipitori)care nu se mai satura sa suga tot ce a mai ramas din tara asta.In ideea asta le transmit si eu ca pot si mie sa-mi suga...ultimul motiv pentru care inca nu emigrez si eu:libertatea.
     In conditiile in care,stim cu totii,marea majoritate a oamenilor muncitori,a oamenilor care vor "mai bine",a profesionistilor se afla peste hotare bucurandu-se de posibilitatea de a creea,de a dezvolta si de a trai intr-un stat civilizat si nu intr-o jungla,ma gandesc ca sunt singurii care pot importa in tara lor natala o parte din sistemul rational de dezvoltare de care avem cu totii nevoie.
     Acesti oameni care au plecat unii fiind satui de lehamitea si stagnarea tarii in care traiau sunt singurii care mai pot veni cu un suflu nou intr-o tara in care aproape totul miroase a rahat.Daca dupa '89 aveam cu totii pe buze expresia "nu ne vindem tara!"acum eu unul as vrea sa mi-o "donez"unor oameni de calitate,unor oameni care au reusit afara,unor romani profesionisti!
     Este greu sa lucrezi la un proiect pentru salvarea Romaniei in interiorul tarii atata timp cat nu ai in minte in permanenta modelul statelor civilizate,modelul de dezvoltare si protectie sociala si nu modele pe care trebuie sa le inventezi si sa le testezi pe niste cobai care sunt tot mai slabiti de experietele de laborator ale diverselor guvernari.
     Cred ca a venit vremea sa ne gandim si la alte solutii.

2 comentarii:

  1. Nu stiu cum se face,ca toti politicienii nostrii,atunci cand ajung la guvernare uita de interesul national,de binele cetateanului roman.Cum ,Dumnezeu,sa avem sansa de a lucra cinstit pentru un salariu decent,cand in ultimii 20 de ani sub pretextul modernizarii si restructurarii economiei romanesti, a avut loc un jaf ,alegandu-se praful de toata munca romanilor.Poate ca unii sfertodocti,intoxicati de propaganda de aiurea,vor sarii sa spuna ca nu ,,nu era domnule competitiva,,! Acum IDIOTILOR este competitiva? Avem curajul sa recunoastem ca in prostia noastra am pierdut razboiul economic cu restul economiilor ,din Europa cel putin? Avem putere sa constientizam ca am pierdul razboiul psihologic dus de cei interesati sa devenim consumatori dependenti de bunurile lor (de calitate indoielnica si scumpe)? Un Guvern un exil? Daca cei care il compun sunt cu adevarat Barbati Politici,cu COLOANA vertebrala,care cu adevarat,prin cunoasterea si experienta lor,vor zidi o ROMANIE moderna din toate punctele,prospera,in care Justitia si Dreptatea sociala,sunt temelii,DA ,EU SUSTIN IDEEA! Romani Treziti-va!

    RăspundețiȘtergere
  2. Stefan, ideea e buna! Ar fi interesant sa ma trezesc intr-o seara la antena 3, la gadea in emisiune, cu vreo 20 de super oameni de afaceri sau oameni politici, de cultura, plecati peste hotare care sa se mai intoarca si sa infiinteze un partid cu care sa candideze la Guvernarea tarii....
    Doar doau intrebari ma pun pe ganduri...
    1. ar mai veni cineva aici, oricat ar fi de mare dragostea de tara? cand au deja viata pe care si-o doresc...
    2. oameni de afaceri fiind, s-ar putea abtinei ei sa nu abuzeze de competenta lor? si sa u faca afaceri mai tari ca pedelistii?

    george cosofret

    RăspundețiȘtergere